Herfstquiche met pompoen, geitenkaas en tijm

Herfstquiche met pompoen, tijm, walnoten en geitenkaas is een echte smaakexplosie! De zoete, romige pompoen, knapperige walnoten en pittige geitenkaas zorgen samen voor een heerlijk gerecht. De tijm voegt een heerlijke aromatische smaak toe. Deze quiche is niet alleen een plaatje om te zien maar ook ontzettend smaakvol.

Zelf deeg maken geeft je volledige controle over de ingrediënten, waardoor je gezondere keuzes kunt maken. Deze extra moeite zorgt voor een heerlijk knapperige en smaakvolle korst.

Ingrediënten deeg:

  • 100 gram havervlokken

  • 50 gram amandelmeel

  • 50 gram speltmeel

  • 40 gram lijnzaad

  • 2 el arrowrootpoeder

  • halve tl zeezout

  • 80 gram roomboter, in kleine blokjes

  • 4 el koud water

Ingrediënten voor in de quiche

  • 2 kleine rode uien

  • 1 el verse tijm

  • 1 tl gedroogde tijm

  • 3 eieren

  • 150 ml kookroom

  • 120 gram zachte geitenkaas

  • 400 gram pompoen, in kleine blokjes gesneden

  • handje walnoten

  • olijfolie

Bereiding deeg

Maak eerst het deeg. Doe alle ingrediënten (behalve de boter en het water) in een keukenmachine en laat even draaien. Voeg de boter in blokjes toe en als laatste de 4 el koud water. Haal het deeg uit de keukenmachine, rol het tot een mooie bal en wikkel het in folie en laat het 30 min rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden en vet een quiche vorm van 22cm in. Haal het deeg uit de koelkast, gooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg met een deegroller alvast wat platter. Let op: het is wat korreliger en valt een beetje uit elkaar, dit is niet erg. Leg het deeg in de quichevorm en druk deze wat aan met je handen. Duw het deeg ook wat naar boven en zorg dat er een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak deze 10 minuten blind (dus zonder inhoud) in de oven.

Bereiding quiche

Gril de pompoenblokjes met de olijfolie, een halve tl gedroogde tijm 20-25 minuten op 180 graden in de oven. Snijd de ui in halve ringen, verhit de koekenpan, voeg olijfolie toe en fruit de ui in 10 minuten zacht. Schep de gare pompoenblokjes in de quiche op de bodem. Voeg de zachte ui toe, brokkel de geitenkaas erover en hak de walnoten en strooi deze eroverheen. Mix de kookroom met de eieren met een garde, voeg de verse tijm, peper en zout toe. Giet het eimengsel over de quiche zodat deze net niet onder staat (de walnoten en geitenkaas steken er iets bovenuit).

Bak de quiche op 180 graden ongeveer 30-40 minuten gaar. Check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt. Dan is je quiche klaar.

Vorige
Vorige

Winter havermout

Volgende
Volgende

Holistisch massage traject