Quesedillas met bonenvulling

 

Dit recept is mijn mijn docent Marion Pluimes, Kok, eigenaar van de groene kookacademie en voor mij een grote inspiratie betreft natuurvoeding.

ingrediënten

  • 1 bataat (a 350g)

  • 400gr gare witte bonen

  • 2 EL olifolie

  • 1 EL ahornsiroop

  • 1 TL komijnpoeder

  • 1 TL paprikapoeder

  • 1 EL harissa

  • 1 bosje peterselie of koriander

  • 4 (volkoren) warps

Bereiding

  1. Was de bataat en raspt deze grof.

  2. laat de bonen uitlekken.

  3. verhit een braadpan, voeg bodem bedekkende olie toe (m.a.w.: de bodem moet bedenkt zijn met olie).

  4. Bak de bataat gaat, voeg de bonen toe en stamp grof.

  5. Breng op smaak met ahornsiroop, peper, zout, harissa, paprika en komijnpoeder.

  6. Laat het wat afkoelen en hak ondertussen het korianderblad.

  7. Beleg de helft van de wrap met vulling, verdeel de koriander erover en klap dubbel.

  8. Bak de wrap bruin en serveer warm in punten gesneden.

Zin om te dippen? Voeg aan een schaaltje (vegan) yoghurt wat zout, citroenrasp en sap en wat olijfolie toe.

Vorige
Vorige

Dukkah

Volgende
Volgende

Natuurvoeding