Dukkah

 

Dit is één van mijn favoriete recepten. Ik maak meestal een grote pot en gebruik deze om over salades heen te strooien of (met olijfolie) brood in te dippen.

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Het is echt super makkelijk en snel gedaan. De variaties zijn eindeloos, maar ik maak ‘m zo:

  • 60 gram hazelnoten

  • 60 gram pistachenoten

  • 3 el sesamzaad

  • 2 el komijnzaad

  • 2 tl korianderzaad

  • 1 tl gedroogde chili vlokken

  • 1 tl zeezout vlokken

  • 1 tl gedroogde munt

  • 1 tl venkelzaad

Alles even roosteren in een droge koekenpan: grote nootjes eerst, kleine zaadjes wat later erbij.
En dan hoppa in de keukenmachine een beetje pulsen. Het moet niet helemaal fijngemalen zijn maar nog een lekkere bite hebben.

Stop het in een mooie jampot en zet ‘m op de plank. Dat staat zo gezellig. Het is een paar weken houdbaar. Maar voor die tijd is het wel op!

Vorige
Vorige

Oven groenten

Volgende
Volgende

Quesedillas met bonenvulling