Oven groenten

 

Ik heb iets met ovengroenten. Het is simpel, kost weinig tijd en je kunt er van alles mee. Als bijgerecht, in een salade, de volgende dag als tussendoortje, op brood of een cracker met hummus of pesto eronder. Je kunt veel verschillende groenten gebruiken. De variaties zijn eindeloos.

ingrediënten recept 1:

  • 1 rode paprika (in repen of stukjes)

  • 1 gele paprika (in repen of stukjes)

  • 1 courgette (door de helft en in dikke plakken)

  • 1 pot kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)

  • olijfolie

  • 2 teentjes knoflook (geperst)

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden of oregano of tijm

  • 8 tomaten

  • 6 sjalotjes (gehalveerd)

Breiding recept 1

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de groenten en kikkererwten op de bakplaat of in een ovenschaal.

  2. Meng de olijfolie met de knoflook, peper, zout en de gekozen kruiden en sprenkel het oliemengsel over de groenten.

  3. Zet het gerecht in het midden van de oven en rooster de groenten in 20-25 minuten gaar. Voeg de tomaten de laatste 10min toe.

ingrediënten recept 2:

  • 6 sjalotjes (gehalveerd)

  • Olijfolie

  • Balsamicoazijn

  • 2 teentjes knoflook (geperst)

  • 1 eetlepel tijm

  • 1 pompoen (geschild en in blokjes)

  • 6 bieten (geschild en in stukjes, let op: rode geven af en de rest verkleurd ook, wil je dit niet leg ze dan in een hoekje apart).

  • 3 pastinaken (geschild en in plakken)

Bereiding recept 2

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de balsamico-azijn met de olie, tijm en uitgeperste knoflook.

  3. Doe de gesneden groenten in een kom en meng met de dressing. Indien de biet apart geroosterd: voeg deze in een nadere komt en meng met wat van de bereide dressing. Spreid uit over een bakplaat of in een ovenschaal en rooster 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Zin in een sausje erbij?

Meng de volgende ingrediënten door elkaar:

  • 150 gr Griekse volle yoghurt (of een plantaardige yoghurt)

  • Versgemalen zout & peper

  • 1 el dille (fijnsnijden)

  • 10 gr peterselie (fijnsnijden)

  • 1 tl citroensap

  • Optioneel: half (of heel) teentje knoflook (geperst)

Ga vooral veel variëren en misschien word je dan wel net zo enthousiast over ovengroenten als ik!

Vorige
Vorige

Oost Indische kers- Pesto

Volgende
Volgende

Dukkah