Zomer havermout

Havermout is zo veelzijdig. Je kunt afwisselen met fruit en specerijen dat het elke keer weer een feestje wordt. Wissel af, experimenteer en ga mee met de seizoenen (qua fruit of groenten).

 De basis:

  • 1 deel havermout (vlokken)

  • 4 delen vocht (water, amandelmelk, havermelk, rijstmelk of een combi water en een plantaardige melk)

  • specerijen

  • fruit en/of groenten

  • gedroogd fruit

  • noten, zaden en of pitten

Weken, koken en nawellen verbetert de smaak en verteerbaarheid in je darmen. Hieronder leg ik uit hoe je dit doet:

  • Zet de vlokken en overige ingrediënten minimaal 30 min in de week. Tip: mag ook overnacht, scheelt tijd in de ochtend.

  • 30 min koken. Zorgt dat het niet aanbrandt!

  • 30 min met de deksel op de pan nawellen.

Doe ik dit altijd? Nee zeker niet. Vind mijn spijsvertering het fijner als ik het wel doe? Jazeker, ik merk het verschil.

Tip: maak lekker veel. Je kunt wel zeker 3 dagen in de koelkast bewaren. Misschien wat vocht erbij, opwarmen en je hebt in een paar minuten een voedzaam ontbijtje.

Recept / ingrediënten van mijn favoriete verwarmende zomer havermout pap:

  • 1 deel havervlokken (beker)

  • 4 delen amandelmelk

  • 1 geprakte banaan

  • theelepel chiazaad

  • theelepel sesamzaad

Voeg alles bij elkaar en laat 30 minuten zachtjes koken.

Aftoppen met: aardbeien, bosbessen, frambozen, rode bessen, bramen, amandelschaafsel (varieer en probeer!)

Vorige
Vorige

Pompoen cake

Volgende
Volgende

Pompoensoep