Pompoensoep

Een makkelijke voedzame soep die zo op tafel staat.

ingrediënten:

  • 1 verse pompoen

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • olijfolie extra vierge

  • 1 liter water

  • 2 bio groentebouillontabletten

  • 1 el tijm (of iets meer…)

  • 1 el paprikapoeder

  • garneer eventueel met pompoenpitten

  • peper en zout

Breiding

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.

Zet de pan op het vuur en laat deze heet worden, bedek de bodem van de pan met olie, zet het vuur laag en voeg de ui toe. Als de ui glazig is voeg dan 1 a 2 min de knoflook , paprikapoeder en tijm toe. Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee. Voeg het warme water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Tip: haal er voor het pureren wat vocht uit. Zo kun je zelf bepalen of het een dikke of een dunne soep wordt.

Garneer met pompoenpitten.

Vorige
Vorige

Zomer havermout

Volgende
Volgende

Oost Indische kers- Pesto