Verdiep je verder in natuurgeneeskunde, of laat je inspireren door lekkere en voedzame recepten
In mijn blogs deel ik kennis en inspiratie over gezondheid, voeding, kruiden, heerlijke gezonde recepten en natuurlijke remedies. Ik duik diep in specifieke onderwerpen en vertel af en toe ook over mijn eigen ervaringen en die van mijn cliënten.
Of je nu op zoek bent naar tips om je gezondheid te verbeteren of wilt genieten van smaakvolle, gezonde gerechten, hier ben je op de juiste plek. Ontdek de kracht van de natuur en leer hoe je deze kunt integreren in je dagelijks leven.
Categorieën
Sint janskruid -Hypericum perforatum
Sint-janskruid is wordt vaak gebruikt bij depressieve klachten en milde maag- en darmproblemen. Ook staat er in deze blog een DIY recept voor Sint-jans-olie. Deze ontspannende massageolie helpt om spieren los te maken en verstuikingen te verlichtingen.
Zonnedauw - Drosera intermedia
Deze plant hoort tot de vleesetende plantensoorten. Zonnedauw werkt ontkrampend op de luchtwegen. Kijk eens goed onder je voetjes tijdens een wandeling en misschien vind jij dan ook zo’n uniek exemplaar.
Valeriaan - Valeriana officinalis
Valeriaan heeft een rustgevende werking. Ik zet het kruid vaak in bij klachten als slapeloosheid, spanningen, en concentratieproblemen. Volg het recept in de blog en maak je eigen, rustgevende slaapthee.
Moerasspirea - Filipendula ulmaria
De moerasspirea werkt koortsverlagend, pijnstillend, ontstekingsremmend, maagbeschermend en darm-herstellend. Moerasspirea is eetbaar en wordt bijvoorbeeld gebruikt om jam, gelei, compote, siropen en kruidenazijn te maken. Maak je eigen frisse zomerdrank volgens het onderstaande recept en geniet!
Pompoen cake
Een pompoencake is perfect voor de koudere maanden, met zijn warme kruiden en zoete pompoensmaak. De zachte textuur en rijke smaak van deze cake maken het een favoriet voor elk moment van de dag.
Zomer havermout
Begin je dag met een verfrissende start door te genieten van deze heerlijke zomerse havermout, boordevol frisse en sappige vruchten die zorgen voor een gezonde en energieke ochtend.
Een simpele en voedzame pompoensoep
Een soep die iedereen kan maken en nooit kan mislukken. Simpel en snel. Geniet van deze heerlijke en voedzame pompoensoep die met een paar eenvoudige ingrediënten zo op tafel staat.
Oost Indische kers- Pesto
Deze plant staat niet alleen super mooi in je tuin, maar is ook erg lekker en heeft ook nog een geneeskrachtige werking. Het verhoogt de weerstand en is ontstekingsremmend. Maak je eigen pesto volgens het recept in deze blog.
Geroosterde oven groenten
Ik heb iets met ovengroenten. Het is simpel, kost weinig tijd en je kunt er van alles mee. Als bijgerecht, in een salade, de volgende dag als tussendoortje, op brood of een cracker met hummus of pesto eronder.
Dukkah
Dit is één van mijn favoriete recepten. Ik maak meestal een grote pot en gebruik deze om over salades heen te strooien of (met olijfolie) brood in te dippen. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Het is echt super makkelijk en snel gedaan.
Quesedillas met bonenvulling
Dit recept is mijn mijn docent Marion Pluimes, Kok, eigenaar van de groene kookacademie en voor mij een grote inspiratie betreft natuurvoeding. Trakteer jezelf op deze smakelijke quesadillas met bonenvulling! Boordevol eiwitten en verse ingrediënten, zorgen ze voor een heerlijke, voedzame maaltijd die je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan
Wat is natuurvoeding?
Bij natuurvoeding staan puur, eerlijk, biologisch, vers en variatie centraal. Deze pijlers vormen de basis voor een gezonde en bewuste levensstijl. Ik begeleid je graag bij het maken van bewuste keuzes, zodat je je fitter en energieker gaat voelen.
De vier natuur kwaliteiten
De vier natuurkwaliteiten helpen ons om te begrijpen hoe ons lichaam en geest werken en hoe we het in balans kunnen houden. Deze kwaliteiten zijn warm, koud, vocht en droog. Deze kwaliteiten dragen we in ons. Door te leven volgens deze kwaliteiten en te doen wat bij ons past, blijven we gezonder en in harmonie.
De Uitscheidingsorganen in actie: hoe ze onze gezondheid beïnvloeden
In de natuurgeneeskunde kijken we veel naar uitscheiding, dit noemen we output. Via uitscheidingen verlaten afvalstoffen het lichaam. Verloopt dit goed, dan zal iemand weinig klachten laten zien. Stagneert dit, dan ontstaan er klachten.